Yritys

Ajatus yrittämisestä oli pyörinyt molempien mielessä jo vuosia. Ajatus siitä että saisi itse muokata työtään ja tehdä sitä mistä pitää. Haluamme työskennellä ihmisten parissa ja auttaminen on meille tärkeää.

Tutustuimme päädyttyämme samaan työpaikkaan 2016. Vuoden päästä ajatuksemme kohtasivat ja löysimme meille yhteisen jutun. Otimme selvää asioista ja pohdimme tulevaisuuttamme tosissaan.

Elämäntilanteiden vuoksi ajatus jäi muhimaan, mutta usein mielessä pyöri ajatus miksei.

2018 Loppu vuodesta kahvikupin ääressä totesimme, että nyt on aika alkaa tehdä asioita unelmien eteen. Mikä sen parempi vaihtoehto, kuin tehdä se Ystävän kanssa.

Päätimme perustaa Osakeyhtiön, aloimme miettimään mitä haluaisimme tehdä ja mille olisi ehkä kysyntää.

Kotihoito on tänä päivänä kiireistä ja hoidollista. Paljon kuulee sitä kuinka ei ole enää aikaa istua alas, vaihtaa

kuulumisia, keittää kahvia ja vaikka pelata pari korttipeliä. Meillä voisi olla, me voisimme olla sitä varten. On yksinäisiä ikäihmisiä, jotka haluaisivat ehkä käydä tapahtumissa tai museossa, muttei ole ketään saattajaa ja yksin ei tule lähdettyä.  Ehkä on myös perheitä, joissa vanhemmat kaipaisivat omaa aikaa mutta sukulaiset ovat kaukana eikä lastenhoito apua ole helposti saatavilla. Yksinhuoltajia, jotka toivoisivat pääsevänsä käymään kaupassa rauhassa. Oli syy mikä tahansa mihin ihminen sosiaalista kanssakäymistä tarvitsisi me voisimme auttaa. Vaikka olemme lähihoitajia, päätimme jättää hoidollisen puolen kotihoidolle ja muille terveyspalvelujen tuottajille. Me keskitymme muuhun.

Olemme huomanneet omassa elämässä, että ajatellaan yleisesti ikäihmisten tarvitsevan siivouspalveluja. Ikkunanpesu ei ehkä onnistu tai mattoja ei enää tule lähdettyä pesemään. Mutta kyllä on nuoriakin, jotka eivät samoista asioista välitä. Tekevät vuorotyöt, harrastavat ja opiskelevat. Se pieni vapaa-aika mikä jää haluttaisiin käyttää lepoon ja ystävien kanssa oloon, mutta kevät aurinkokin olisi mukava nähdä ikkunasta kirkkaana. Me voimme auttaa. Ehkä varasto on vuosien saatossa täyttynyt kaikesta ”tätä voisi joskus tarvita” ajatuksella ja nyt ei enään ovi mahdu kiinni. Pitäisi siivota ajatus vaivaa takaraivossa, mutta aloittaminen ei onnistu. Me voimme auttaa.

Aloimme valmistaa soijakynttilöitä, ekologisia, myrkyttömiä ja vain mielikuvitus rajana. Aika ajoin mukaan mahtuu monen montaa muutakin käsityönä tehtyä.

No niin olimme yhdeltä istumalta jo ratkaisseet mitä haluamme tehdä, ei kun tuumasta toimeen. Yritykselle nimi, siinähän sitä jo työnsarkaa olikin. Kysyimme ehdotuksia, koitimme itse keksiä. Mikä kuvaisi meitä ja meidän toimintaa ja toiminta-ajatusta. Monen mutkan kautta syntyi OiTe Oy ”Oikean Tekemisen Ehdoilla”

Olemme vasta aloittelemassa ja opittavaa on paljon. Pienin askelin eteenpäin ja aivan varmasti välillä myös vähän taaksepäin. Me teemme, kehitämme, ideoimme, mutta asiakkaat meidän unelmamme mahdollistavat.