Home Uutiset Muovin kierrätys

Muovin kierrätys

by Miller Neill

Muovisäiliöitä ja pusseja käytetään päivittäin suuri määrä. Muovijäte on yksi suurimmista syistä veden ja maaperän lisääntyneelle saastumiselle. Muovin kierrätys on yksi parhaista ratkaisuista ympäristön lisääntyneeseen muovijätteeseen. Muovin kierrätys on prosessi, jossa käytetty romu ja muovijätteet hajotetaan, jotta saadaan hyödynnettyä materiaalia valmistusteollisuudelle. Muovi koostuu suuresta määrästä hartseja ja monimutkaisia kemiallisia rakenteita, jotka sulatetaan uusien kuitujen luomiseksi.

Muovin kierrätys on monimutkainen toimenpide. Muovin kierrätysteollisuus voi kohdata suuren määrän ainutlaatuisia haasteita. Yksi muovien kierrätyksen tärkeimmistä periaatteista on, että erityyppisiä muoveja ei voi sekoittaa keskenään ennen kierrätystä. Erilaisten polymeerirakenteiden ja hartsikoostumuksen muovit tunnistetaan standardikoodeilla niiden sulamis- ja murskauskapasiteetin perusteella. Tietyllä koodilla tunnistetut muovimateriaalit voidaan sekoittaa ja kierrättää muiden saman koodin muovien kanssa. Muovimateriaalit koostuvat muutamista väriaineista, täyteaineista ja lisäaineista, joita ei ole helppo kierrättää.

Muovin kierrätyksen esteet voidaan voittaa käyttämällä monimutkaista monomeerien kierrätysprosessia, jossa polymeeri käy läpi käänteisen polymeerireaktion sen valmistamiseen verrattuna. Tämän menetelmän lopputuote on sekoitus kemikaaleja, jotka muodostavat alkuperäisen polymeerin, joka puhdistetaan edelleen ja syntetisoidaan uudeksi samantyyppiseksi polymeeriksi. Toinen ratkaisu ongelmaan on terminen depolymerointiprosessin käyttö, joka käsittää erilaisten polymeerien muuntamisen maaöljyksi. Menettely hyväksyy minkä tahansa tyyppisen polymeerin sekoittamisen.

Muovikierrätyksellä voidaan kierrättää erityyppisiä muovisäiliöitä. Muovisäiliöt, kuten maitopullot, saippualaatikot sekä mehu- ja vesipullot kierrätetään yhteisesti. Päivittäistavarakaupan säkit ja muovikassit ovat muita muovituotteita, jotka voidaan kierrättää.

Internetissä on lukuisia verkkosivustoja, jotka tarjoavat yksityiskohtaista tietoa muovin kierrätyksestä ja sen eduista.